Structuur

Stichting Kringloopbedrijven Maasland is een ideële stichting die door hergebruik van goederen en textiel haar doelstellingen probeert waar te maken. Het bestuur van Stichting Kringloopbedrijven Maasland bestaat uit een zevental personen, vijf uit de gemeente Oss en twee uit de gemeente Bernheze, met oud wethouder Nol Auwens als voorzitter. De algehele leiding van de bedrijven is in handen van directeur Jos Canton, die wordt bijgestaan door een staf van vakkundige medewerkers. De stichting probeert, met een zo klein mogelijke overhead, zoveel mogelijk middelen vrij te maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. De bedrijven in Oss en Heesch kennen naast een aantal staffuncties twee afdelingen, De afdeling “Inzameling en Verwerking” en de afdeling “Verkoop”.

Afdeling Inzameling en Verwerking

De afdeling Inzameling en Verwerking zorgt voor de inzameling, het sorteren en repareren van goederen.  De inzameling gebeurt op twee manieren: goederen kunnen op afspraak gratis bij de inwoners van Oss, Bernheze en Landerd thuis worden opgehaald of inwoners kunnen bruikbare goederen afgeven bij Duurzaamheidsplein Oss aan de Maaskade 28 en alleen voor ons verkoopbare goederen bij Kringloopbedrijf Bernheze (alleen inwoners van Bernheze) aan de Voorste Groes 1a in Heesch.

Voor de inzameling van goederen bij de mensen thuis gebruiken de bedrijven een drietal vrachtwagens, die van maandag t/m vrijdag op pad zijn in de gemeente Oss, Bernheze en Landerd.

Afdeling Verkoop

De afdeling Verkoop zorgt voor het sorteren van ingezameld textiel en het verkopen van goederen via de winkels. In de winkels in Oss en Heesch worden alle goederen, die voldoende kwaliteit hebben, te koop aangeboden tegen een aantrekkelijke prijs. U kunt naar hartenlust winkelen in onze duidelijk ingedeelde winkels met onder meer de productgroepen: kleding, speelgoed, boeken, elektrische apparaten, rijwielen, meubelen en huishoudelijke artikelen.

Door onze kledingafdeling verschillen wij van kringloopbedrijven in onze regio. De kledingafdeling is 360 m2 en ons kledingaanbod is enorm. U kunt bij Kringloopbedrijf Oss en Kringloopbedrijf Bernheze terecht voor mooie kleding tegen kleine prijzen.

Speciale acties

Regelmatig worden in de winkels in Oss en Heesch speciale aanbiedingen gedaan. Denk hierbij aan acties ter gelegenheid van bijvoorbeeld Kerstmis, Pasen, carnaval en dergelijke. Verder bieden beide kringloopbedrijven een keer per kwartaal alle goederen tegen 50% korting aan, mis dit niet. Houd vooral onze website in de gaten om geen actie te missen. Als u zich inschrijft op onze nieuwsbrief, dan krijgt u bericht over onze aanbiedingen.